Tuoriniemi, 40 vuotta neuleiden valmistusta

Tuoriniemi, 40 vuotta neuleiden valmistusta

Kirjoittaja Joukko Osto, 19.05.2020

Valmistamme Turun lähellä Liedossa laadukkaita neuleita hienosta italialaisesta merinovillasta ja ympäristöystävällisestä italialaisesta luomupellavasta.

Meillä on ollut kotimaista tuotantoa vuodesta 1980 lähtien. 80-luvulla teimme kuviollisia villaneuleita, jotka myimme pienten vaateliikkeiden välityksellä. 90-luvulla teimme alihankintaa suomalaisille vaatemerkeille kuten Marimekolle. Vuodesta 2000 lähtien olemme tehneet neuleita pääasiassa omalla tuotemerkillä.

Neuleita merinovillasta

Kaislakerttu Lehtovaara suunnitteli meille malleja vuonna 1999. Kehitimme näihin malleihin uudenlaisen sidosratkaisun. Näiden 100% merinovillasta valmistettujen puseroiden, jakkujen ja asusteiden erikoisuutena on runsas värien käyttö. Se on mahdollista käytössämme olevalla erikoisella neulekoneella, jolla voi neuloa tuotteita, joissa on jopa 22 väriä samassa neuleessa.

Valmistamme Helsingin Sanomien ideoimia Ruma totuus -villapaitoja. Myös ne ovat 100% merinovillaa. Nämäkin villapuserot löytyvät nettikaupastamme. Näiden puseroiden myyntihinnasta lahjoitetaan 10% Itämeren suojeluun John Nurminen -säätiön kautta.

Neuleita luomupellavasta

Tehdessämme 90-luvulla Marimekolle neuleita pellavasta, opimme jo joitakin konsteja siitä, miten pellava toimii neulottaessa. Innostuimme pellavasta uudelleen viime keväänä. Olemme oppineet lisää ja onnistuneet luomaan sidoksia, joissa pellavan parhaimmat ominaisuudet tulevat hyvin esiin. Löysimme Italiasta vastuullisen pellavalangan valmistajan, jonka pellavalanka on erittäin laadukasta luomupellavaa.

Pellava tuntuu viileällä lämpöiseltä ja lämpöisellä viileältä. Se hylkii likaa, on helppo puhdistaa, on antibakteerinen eikä ole allergisoiva. Pellavaneuloksen pinta ei nukkaannu. Kankaana pellava rypistyy herkästi, mutta ei läheskään niin helposti neuleena. Monesti kuulee pellavasta puhuttaessa sanonnan: ”Pellavahan vain paranee käytettäessä.” Se on aivan totta ja hyvin hoidettuna pellavaneule pysyy uuden veroisena kauan ja tuottaa iloa vuosien ajan.

Vastuullisuus toiminnassamme

Vastuullisuus, läpinäkyvyys ja suomalaisuus tuntuvat saavan huomiota koko ajan lisää. Mekin haluamme olla siinä mukana ja haastamme myös kuluttajia tähän samaan. Tavoitteemme on suunnitella ja valmistaa neuleita, jotka ovat laadukkaita ja ajattomia, jotta niitä voitaisiin pitää ja säilyttää pitkiä aikoja. Tällä haluamme vähentää nopeasti vaihtuvien muoti-ilmiöiden aiheuttamaa kertakulutusta.

Olemme valinneet pellavan korvaamaan puuvillan luontoystävällisyytensä takia. Vältämme turhaa valmistusta valitsemalla tätä tukevia toimintamalleja  pääsääntöisesti valmistamme tuotteet vasta tilauksen jälkeen. Hyödynnämme tuotannossa jääviä leikkuuhukkia tekemällä niistä kaikenlaisia pieniä tuotteita. Sellaiset tuotteet, joissa on neulonnassa tulleita pieniä vikoja, myymme erikseen alennetulla hinnalla nettikaupassamme.

OP:n omistaja-asiakkaat saavat joukko-ostokampanjan ajan 15%:n alennuksen nettikaupan normaalihintaisista neuleista koodilla OP kampanja.

Tutustu valikoimaan ja tilaa oma neuleesi:
tuoriniemi.fi